mandag 20. desember 2010

Finns jultomten?

Barnen diskuterar jultomten flittigt här hemma. En av de vuxna på dagis har berättat om när jultomten kom hem til henne, eftersom hon är vuxen så måste jultomten finnas. (Vuxna ljuger ju aldrig) Idag höll Rasmus på att bryta ihop i köket eftersom inte Daniel kunde skicka ett mess till Nordpolen och tala om att Rasmus önskar sig en chokladpistol och en godispistol. Vi försökte förklara för honom att tomten inte köper alla hans paket, då tittade han bara surt på oss och förklarade att nej självklart inte, det gör jo hans medhjälpare! Hallå alla knäppa föräldrar visste ni inte det!?!?!?

Det började förra veckan när Jennifer undrade om jag hade kysst tomten, att jag kanske pussat min morfar på kinden när han var tomte räknades inte, det var den "riktiga" tomten vi pratade om. Sen måste hon ha fått någon sorts insikt för sen dess har hon försökt förklara för sin bror att det egentligen är ganska irrelevant om tomten finns eller inte, han kommer hur som helst inte hem till oss!
 Vi har en ganska liten kamin och röret från skorstenen til kaminen är pyttelitet där får ju tomten i vartfall inte plats och som om inte det räckte så eldar vi ju hela tiden. Tomten kommer ju bränna sig i baken så om han finns kommer han inte hit. Så då behöver vi inte bekymra oss över det längre.

Detta upprepar hon dagligen när hennes bror kommer med en ny tomtehistorie. Rasmus är 100 % övertygad om att tomten finns, han har ju varit hemma hos Susanne och Jennifer kunde inte brytt sig mindre. Undrar hur julafton blir och hur många paket från tomten som kommer ligga under julgranen. Vi får hoppas att farmor och farfar har en större kamin och att de inte eldar:)

1 kommentar:

  1. oj, oj,oj vi som har 26 grader kallt och eldar verkligen massor. Stackars tomten :-)/Farmor

    SvarSlett