søndag 5. februar 2012

Dagarna som går

Nu är det mycket som händer här nere samtidigt som vi har mycket tid att mysa tillsammans. Barnen leker massor med sina kompisar här nere och Jennifer har skypat flera timmar med bästisen i Norge de senaste dagarna. Att kunna leka på sitt eget språk är en skön avlastning till engelskan. Hon fick en bok av oss innan jul på engelska som hon har läst färdigt så i onsdags åkte vi på Starmarks för att köpa flera böcker i samma serie. När vi kom satte hon sig och läste på en gång och 1 och 1/2 timme senare hade hon läst ut bok nummer 2. Nu har läst ut fem böcker och håller på med den sjätte, hon börjar verkligen få koll på engelskan.
Rasmus har jobbat mycket med mönster i skolan och har pärlat alla möjliga olika mönster, han har även blivit duktig på att avkoda när han läser. Han köpte en ny liten legobil när Jennifer fick nya böcker och byggde glatt ihop den. Den "bor" numera tillsammans med Blixten och agentbilen i Taj Mahal, bilarna har dock inte helt läst sig att köra försiktigt än så de har krockat ett par gånger med tornen på Taj Mahal.
På fredag kommer farmor och farfar hit så det ser vi fram emot väldigt mycket!!! Annars säger vi grattis till Charlotte, hoppas du haft en fin dag i Mullsjö. Vi längtar tills vi träffas i sommar, tills dess njuter vi av besöken från Viggo:)



3 kommentarer:

  1. oj,vilka duktiga barn:)!

    SvarSlett
  2. Wow vad hon läser mycket, vad duktig hon är. Å Rasmus så fina pärlplattor.

    SvarSlett
  3. Vi ser också fram emot att ses. Spännande.

    SvarSlett