onsdag 23. november 2011

Julbak eller vad man ska kalla det...

Nu är det jul igen och nu är det jul igen eller hur det var? Det är fortfarande 30 grader varmt, barnen måste fortfarande duscha varje kväll när de kommer in från lekplatsen eftersom det är helt genomvåta av svett och dessutom helt svarta speciellt på fötterna eftersom man inte får ha skor på lekplatsen. Men, men det är ju i alla fall första advent på söndag har vi hört rykten om så idag tänkte vi försöka börja lite med marsipanen, eftersom vi glömde receptet på pepparkaksdegen hemma så måste vi hitta det igen innan vi kommer igång med pepparkakorna. Mandelmassa hade vi men så var det florsockert då, det skulle man hitta här nere hade vi hört men icke då. Vi travade upp och ner i affären utan att hitta så vi bestämde oss för att testa nåt annat. Nån form för vaniljsocker hittade vi så det fick duga. Vi prövade först med en liten bit och båda barnen var nöjda så då körde vi på med alla mandelmassa. Medans barnen rullade bollar och marsipanstänger och gjorde L figurer och spindlar av marsipanen så försökte jag smälta chokladen som vi hade köpt. Blockchoklad är ju en nordisk uppfinning men vi tänkte att vi måste ju försöka i alla fall, men det blev inte helt lyckat. Det blev mer kladd än smält choklad så vi fick snabbt ge upp den planen också. Flexibilitet är något man lär sig här nere fick vi höra i förmiddags och det stämde mycket riktigt upptäckte vi i eftermiddags, men nu har vi alla fall en burk med något som liknar marsipangodis i frysen om än inte som hemma och utan choklad. Vi har i alla fall julmust att skölja ner det med, vi måste bara få tag i kolsyrat vatten först:)





1 kommentar:

  1. Florsockret heter Icing sugar, finns på spencers! :)

    Jag har ett finfint pepparkaksrecept jag kan maila om ni vill...

    SvarSlett