mandag 21. november 2011

Rasgollas

I torsdags fick vi en burk med rasgullas, det är en bengalisk "kaka" eller vad man ska kalla det, gummibollar doppade i socker och sirap är kanske en mer träffande beskrivning. Inte helt min stora grej och tydligen inte Rasmus och Daniels heller, visst går de ner om jag måste men äter de inte helt frivilligt bara hemma en kväll. Jennifer däremot tycker de är supergoda, hon klämde i sig en tio stycken inom loppet av ett dygn. De håller nämligen bara i 24 timmar från att man öppnar burken.

Idag har barnen varit jätteduktiga i skolan, Rasmus körde pyjamasdag i skolan men jobbade sig duktigt igen både svenska, matte och engelska. Jennifer var riktigt duktig i matten idag men då försvan koncentrationen under svenskan istället. Konstigt det där att man inte kan vara skärpt och effektiv i båda de ämnena samma dag. Även hon hade engelska idag och det märks verkligen hur duktiga barnen har blivit, båda två kan fint sätta ihop engelska meningar utan problem nu så nu jobbar vi mest med ordförrådet för att öka på det.

Ikväll hade vi mys här hemma och spelade Mastermind Math, ett ganska kul mattespel, vi passade även på att njuta av det sista svenska godiset vi hade så här en måndagkväll så nu är det slut på extramys. Fast vi har hittat en hel del indiskt godis som är helt okej det med, men helt som hemma smakar det ju inte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar