mandag 17. oktober 2011

Att jobba i Indien

Jag tror jag ska omskola mig, jag vill bli arbetsledare här i Indien. När vi flyttade kom det in en kille precis när killarna skulle börja flytta våra möbler in i lägenheten. Han började tjafsa om när det skulle flyttas och vilket pris vi skulle betala, när han gick var vi precis som innan eniga om att möblerna skulle flyttas nu och priset var detsamma. Timmarna gick och vi såg inte honon något mer, när allt var färdig flyttat och killarna som burit möblerna fått sina pengar och gått dök han upp igen, då ville han ha betalt. Han hade ju förhandlat!?! eller som en annan arbetsledare uttryckte det när vi påpekade att han bara tittade på medans den andra killen fick måla hela väggen själv "But Madam, I am doing all the thinking". Idag såg jag det igen, en man som gungar, vilar sig på gräsmattan och allmänt gör ingenting medans en annan stackare, reparerade och målade lekapparaterna på lekplatsen. Hela dagen var de där, den ena jobbade och den andra "tänkte". Ser ni killen som sitter under taket och målar, han som ligger i gräset är arbetsledaren:)

I lördags fick vi en ny bokhylla, och när barnen kom utspringandes i vardagsrummet utbrister Rasmus:
-"Woaw"
Varpå Jennifer svarar:
-"a ja vet, skrämmande eller hur?"

Annars har vi haft besök av en eldfluga igen, ganska fascinerande att se när de blinkar i ett mörkt rum. Daniel tog kort på den, man ser inte så mycket mer än det gröna ljuset den avger men det är ganska coolt att se.
Annars har elräkningen kommit idag, med schampooreklam! Två små provförpackningar med mjällschampoo låg inuti kuvertet, för som det fint stog på kuvertet till elräkningen "Your electricity bill will come back, but dandruff won't come back":) Tänk om de kunde trolla bort elräkningen också, hur underbart hade inte det varit:) Ganska smart egentligen, nu har de säkert täckt kostnaderna som elbolaget har för att skicka ut räkningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar