fredag 7. oktober 2011

Lite uppdatering mm

Här är allt ganska bra, det har varit väldigt varmt den här veckan pluss att det är Durga Puja så vi försöker ta det lite lugnt. Idag verkar det som att det är slut, lite antiklimax känns det som, när helgen börjar är partyt över. Men idag har de kört iväg Kali under trummceremoni och templet är på väg ner, allt är släckt och ingen musik hörs. Ganska skönt egentligen.

Annars har Rasmus det lite tufft nu och saknar skolan i Sverige och sina kompisar väldigt mycket den här veckan. Han är trött, ledsen och lite sur ganska ofta men det är väl sånt som går i perioder. På  grund av värmen så somnar han ofta på eftermiddagen nu för tiden, han vaknar fortfarande ganska tidigt även om det inte är klockan fem varje morgon längre. Men han har förstått vad böneutropen är och flera gånger stannar han upp och säger "nu är det tid för att be" sen leder han alla i en liten bön.
 Igår åt vi hemalagat potatismos, kyckling och chaminjonsås. Ett riktigt lyxmåltid här:) Idag prövade vi på kycklingtaco, det var helt okej det också. Fast det var helt slut på både avokado och gucamole i stan så det blev lite torrt men, men en annan gång har de kanske det också:)
 Jennifer sover helt inpackad och med hörselskydd varje natt nu, hon tycker det är så mysigt att ligga inpackad och med hörselskydden störs hon inte av alla ljud utifrån.
 Idag har alla varit hemma på grund av Puja så då fick jag äran att vara med på en Oä lektion som hölls av skolans rektor. Den här lilla eleven hade svårt att hålla sig för skratt och finassade stora delar av lektionen medans rektorn försökte förklara kretsloppet, och sedan en repetition av förra lektionens näringskedja. Jag är ganska förvånad över hur mycket som fastna i huvudet på min son. Här om dagen berättade han för mig att Silvertärnan den flyger från Sverige och hela vägen till Antarktis på vintern. Ganska långt och ganska konstigt men han kanske vill ha riktig vinter vem vet?
 Denna veckan har Daniel kört mycket scooter och bil för att lära sig hitta i stan, ett av ställena han besökte var Crossword. En stor bokhandel så nu ska vi lära oss indisk engelska och att laga indisk mat:) En av våra vänner här nere berättade att en indier han hade träffat tyckte att hans engelska var så svår att förstå. "Du förstår här i Indien så pratar vi brittisk engelska och det gör ju inte du så det är nog därför." Ja vad ska man säga vi ska i alla fall öva på "brittisk" enelska så vi kan göra oss förstådda här nere:)


2 kommentarer:

  1. vem är det som är rektor?

    SvarSlett
  2. Det är Daniel som är rektor och trafikpolis så inga barn skadar sig på väg till skolan:)

    SvarSlett