mandag 3. oktober 2011

Durga - Puja

Ikväll gick vi utanför grinden här ute och tittade på alla lampor och skyltar som de har satt upp längs vägen. Vi gick även bort till templet och tittade men sen kände vi att det räckte och gick hem igen. Längs gatan var det fullt av lampor men också försäljare av mat och ting och tang. Det fanns till och med en liten karusell och ett mini pariserhjul med tre korgar, men det kändes som lite osäkert eftersom det var en bambukonstruktion. Superman, Heman och Batman trängdes fint med bilder från Indiska sagor på neonskyltarna.


Efteråt gick vi in och spelade Bamses Alfabet spel, ett riktigt bra sätt att lära sig bokstavsljuden och att sätta ihop ljuden till olika ord.
Rasmus har blivit riktigt bra kompis med ett par av killarna här ute, idag har de gungat och kastat frisbee ihop. Enligt Rasmus så är ena killen fem år men vad han heter är lite mer osäkert eller som Rasmus säger "det är något engelskt." När både namnen och språkmelodin är olika är det inte alltid lätt att uppfatta namn när man är liten. Men de klarar av att kommunicera tillräckligt för att leka, när vi kom ut tidigare idag ropade en av killarna på Rasmus och de vinkade åt varandra, senare på kvällen lekte de igen. Den knagliga engelska som killarna räcker gott och väl för lek och jag märker att Rasmus tycker att det är roligt och han har lärt sig en hel del engelska redan:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar