søndag 18. september 2011

Jordbävning eller acklimatisering?

Idag var det en jordbävning i Sikkim som uppmätte 6,9 på Richterskalan, nu är ju inte vi i Sikkim men skalvet märktes även här borta eller vissa märkte även skalvet här borta. Vi gröngörlingar noterade att det gungade men å andra sidan känns det som det gungar ganska ofta här. Vi är inte helt acklimatiserade än så det händer att man blir lite yr och trött på grund av värmen, alla folken och alla ljud som omger en till dygnets alla tider. Det är verkligen aldrig tyst här! Daniel la sig på soffan och noterade att det gungade, han tittade även upp på tavlan på väggen och även den gungade, han konstaterade bara glatt att det nog var tidig läggdags idag och att liggläge kunde vara förnuftigt.
Många andra invånare i huset sprang ut men kunde snart gå in igen, eftersom vi inte kom ut var det en granne som kom och undrade om vi hade märkt jordskalvet, "jaha var det en jordbävning, vi trodde bara vi hade druckit för lite i värmen" var våran respons. Jordbävningar tillhör ju som sagt inte normaliteterna i Sverige och Norge och är därför inte det första man tänker på när det gungar till lite, vätskebrist lät som ett mer förnuftigt alternativ men men den här gången var det tydligen en jordbävning. 
Ps det är fritt fram att kommentera på den här bloggen.

1 kommentar:

  1. Det är så roligt att få läsa om hur ni har det. Kul att Jennifer träffat en kompis och vi hoppas o tror på att ni inte känner av fler jordbävningar. Kramar från oss

    SvarSlett