lørdag 10. september 2011

Seema

Vi fick nykkeln till vår lägenhet när vi kom fram i onsdags men eftersom den hade stått tom ett par månader var den hyfsat dammig och smutsig så i torsdag kavlade vi upp armarna och städade lägenheten. Som tur var den bästa städerskan i Kolkata ledig och kunde hjälpa oss, jag tog väggar och tak, Daniel började på det ena badrummet och Seema städa golven, köket och hon tvättade alla fönster! Helt fantastiskt, jag och Daniel hade pratat om det innan att det blir ett senare prosjekt men medans vi var upptagna med annat så gjorde hun det helt självmant. Hon kommer hit och städar varje dag eftersom det blir ganska smutsigt på golven eftersom alla går barfota inne och med bara sandaler ute. I vanliga fall brukar hon inte städa badrummen, det är under hennes värdighet men idag när hon kom gick hon direkt in på barnens badrum som vi inte har hunnit städa ur än och därför inte använder och sprejade handfatet med medel som fick verka. Innan hon gick härifrån hade hun skurat golvet, handfatet och alla kranar inne på barnens badrummet, allt som är kvar till oss är toaletten så är barnens badrummet också klart för användning:) Bättre städerska kunde vi inte fått!
Nu väntar vi bara på att få kopplat in spisen och tvättmaskinen, det fattas ju som vanligt en del delar som vi måste få tag i först, men men en vacker dag kan vi nog tvätta kläder och laga mat också:)

Rasmus har feber och är ganska snorig men med hjälp av Ibux så är han ganska pigg ändå, barnen tjatar om skola med raster, fritids och lunch varje dag så vi gör så gott vi kan. Fröken Camilla har två svenskalektioner varje dag enligt Jennifer så det förväntas här nere också:) De sitter så fint vid bordet och jobbar i sina olika böcker och tycker det är såååå roligt.



2 kommentarer:

  1. Härligt att ni fått så bra städerska. Hoppas att Rasmus blir frisk och att niu andra håller er friska. Och lycka till med pluggandet. Kramar i massor.

    SvarSlett
  2. så flinke dere er jennifer og rasmus! jeg tror nok dere er verdens beste elever:)

    SvarSlett