torsdag 22. september 2011

Kulturchock

Nu börjar våra magar inse att vi är i ett annat land och de har bestämt sig för att det inte är en helt genomtrevlig upplevelse så denna veckan tar vi det lite halvlugnt. Regnet vräker ner, något som visserligen gjort att det inte är lika varmt utan temperaturen har nu sjunkit till att ligga strax över 30 men allt regn gör att det är svårt att gå ut. En annan sak är åskan, det är inte ett litet svenskt/norskt smäll utan här dånaråskan så fönsterrutorna skallrar, att vara ute när det regnar är inget att rekommendera. När himlen öppnar sig har man ungefär 5 sekunder på sig att ta sig in under tak annars är man genomblöt tvärsigenom. Barnen var ute häromdagen och bara från lekplatsen på gården och in så blev de blöta och helt svarta så då var det en dusch som gällde.

Daniel åkte scooter genom stan här om dagen och var tvungen att hålla sig mitt på vägen även på huvudgatan genom stan eftersom det var så knädjupt vatten på sidorna. En av våra kollegor vadade i knädjupt vatten när hon skulle till en bankomat. Bilen tycker inte helt om det fuktiga vädret och startar inte alltid och när den väl gör det är det översvämmade vägar att köra igenom. Men, men det är en sak för oss som bor i höghus något helt annat för de som bor i slummen, där stiger vattnet in i husen och i många hus är det vatten upp till fotknölarna som gäller. Detta är ju inte helt trevligt för det är ju inte bara regnvatten utan eftersom alla brunnar och avlopp också är fulla med vatten så stiger ju även detta vattnet upp och flyter runt på gatorna.

Hos oss så har vattnet försvunnit från kranarna i badrummet, vi har vatten i toaletten men det är helt svart så det ser inte helt mysigt ut. Som tur är finns det vatten i köket som inte ser alltför illa ut, men men det kommer väl tillbaka det också så småningom, i det här landet är det ingen idé att skrika och blir arg. Alla man frågar rycker bara på axlarna, "jaha ni har inget vatten", de ser helt enkelt inte problemet. "Maybe today, maybe tomorrow" Vem vet när vattnet kommer tillbaka.

2 kommentarer:

  1. Men ni dricker väl inte kranvattnet hoppas jag:) Svart vatten i toaletten hade vi också förra året, det försvinner på några dagar. Maybe today, maybe tomorrow...

    SvarSlett
  2. Sjalvklart dricker vi inte kranvattnet men det käns ju inte så fräscht att tvätta händerna i svart vatten heller.

    SvarSlett