torsdag 29. september 2011

Daniels födelsedag

Igår fyllde Daniel år, vi väckte honom tidigt med presentletande vilket är alltid lika uppskattat av barnen men inte alltid av den nyvakne pappan:)
Senare festade vi på en indiskbakad kladdkaka, men eftersom sockret här är så grovt så blandar det sig inte utan blev typ karameliserat på toppen, men men nu har vi lärt oss det. Socker måste man köpa i Delhi.
På kvällen var vi ute på SpaghettiHouse på Forum och åt, en italiensk restaurang med KÖTT!! hur gott som helst. Jennifer var kvällens prinsessa och kyparna var framme och fyllde på med pasta på hennes tallrikar innan hon hunnit svälja sista tuggan, det kom extra parmesanost och dricka i glasen. Hon lärde sig snabbt att le eftersom man alltid har publik. När vi kom hem vid halv tio var hon ganska trött:) Rasmus somnade i taxin på väg hem.

Annars går dagarna ganska mycket på rutin nu, Jennifer har skrivit en del mail hem denna veckan och Rasmus spenderar ganska mycket tid med att titta ut genom fönstret på sitt rum. Hans rum har utsikt över slummen utanför vårat hus och vi pratar ganska mycket om de fattiga här och vad vi kan göra för att hjälpa. En sak barnen gör är att alltid ha med sig kexpaket att dela ut till barn som tigger, det blir ganska många kexpaket varje dag vi går ut, Jennifers väska är alltid full:)

Skola har vi haft som vanligt och Rasmus har blivit väldigt duktig med byggklossarna:)

Idag har vi varit på New Market, vi var ganska duktiga jag och barnen. Vi tog taxi själva ner till stan där vi mötte vi upp några vänner och åkte till New Market. Turen har varit inplanerad  ett par dagar och Jennifer önskar sig nya armband. För att visa att hon verkligen använder de hon har så har hon gått runt med ett helt gäng med armband på armarna de sista dagarna. Inne på fruktmarknaden glömde vi bort oss i värmen och betalade alldeles för mycket för frukten och grönsakerna men det får vi ta igen en annan gång. Annars var vi duktiga och prutade på resten vi köpte. Efteråt tog vi en välförtjänt glass innan vi åkte hem:)

Vi avslutar dagens inlägg med ett "ånej mamma tar kort igen" kort på Jennifer:)
Imorgon har vi en fullspäckad dag med möten och skolgympa på förmiddagen, Mani Square på eftermiddagen och middag med gäster på kvällen, sen är det äntligen helg för oss alla!!

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa om er vardag! Känner igen den! ;)
    Vanligt socker finns att köpa på New Market. Gå ut från fruktmarknaden (inte mot köttet, utan andra hållet), och ta höger så finns en store med en stor blå skylt. Där kan man köpa vanligt socker. Enda stället i stan! :)

    Sköt om er! /Shirin

    SvarSlett
  2. Jag tycker det är så roligt att läsa allt ni skriver. Jag tänkte på sockret.. S köpte socker på new market, men jag tror det bara fanns på ett ställe. Har jag fått för mig iallafall. Hälsa alla från oss! Kram

    SvarSlett
  3. ni får hälsa på sockermannen på new market, han har riktiga grejer:)han finns på en gata längre ner än frukten i en av alla små butiker som säljer utländska varor...om ni går förbi frukten, ner för en liten trappa där råttorna sticker ut, rakt fram och sen till höger, där frågar ni efter socker, sockermannens medhjälpare klättrar upp på en stege och hämtar ner så mycket socker som ni vill ha:) och lite annat också... hälsa från oss:)

    SvarSlett
  4. Sockeraffären heter "Saha & Sons"

    SvarSlett