mandag 26. september 2011

Tanden är ute!!!

Idag åkte den första tanden ut, Den har varit lös ganska länge och de sista dagarna har den hängt väldigt löst, men eftersom Rasmus har varit väldigt rädd för att det ska göra ont har vi inte fått ta ut den. Men så idag har han gråtit ganska mycket för att det gör ont i tanden så då plockade vi ut den. Han är väldigt stolt nu, tanden bredvid är också väldigt lös men den sitter än så länge kvar i munnen.

Annars har vi haft skola och Röris idag, speciellt Jenninfer tyckte det var väldigt kul hoppade och skuttade runt hela tiden. Efteråt var vi ganska trötta, det är ju fortfarande runt 40 grader varmt och idag har luften mer eller mindre stått still ute så man blir helt genomvåt bara man går utanför dörren. Vi firade våran första rörislektion med att titta på Bambi 2, efter allt sparkande, lekande och röris behövde barnen sitta still lite.
Daniel har kört bil här för första gånge idag, han var hemma och åt lunch och var ganska nervös. Han hade kört runt "trekanten" som vi kallar det i stan och skulle ut igen sen på eftermiddagen. "Tänk" på mig sa han lite försiktigt innan han åkte iväg igen, men nu är han hemma igen och allt har gått bra, men det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man kör här. Det är indiska vänstertrafik, vilket betyder att man i princip kör på vänster sida av vägen men eftersom det inte är uppmärkta filer så är ju vänster sida av vägen än definition som bestäms av chaffören.Den ena filen kan innehålla fyra bilar i bredd medans den andra bara rymmer två. Allt du behöver veta är hur man tutar. För att komplisera det hela så är flera stora gator i stan enkelriktade och de byter riktning klockan ett varje dag. Så klockan ett bör du inte vara på en av dessa gator för då måste du vända bilen.

1 kommentar: