mandag 19. september 2011

Till Milla och övriga intressenter

På önskemål från Milla så lägger vi till en del bilder till dagens blogginlägg. Idag har Daniel jobbat mycket så jag och barnen har varit själva ganska mycket. Men vi har myst och haft det väldigt trevligt i alla fall.

 Till frukost serveras det flingor och musli med choklad, mango, jordgubb och nötter, allt efter behag. Barne älskar de olika flingvarianterna och äter inte alltid choklad även om man lätt kan tro det. Sen har jag fotat barnens rum och lagt ut också för de som tycker det är roligt. Först är det Jennifers rum med foton av kompisar från Norge på väggen, en säng, en hylla och en mysfåtölj:)

 Rasmus rum är ungefär likadant men han har en byrå iståallet för en hylla. Byrån är verkligen djup så där ryms både leksaker och kläder.

 Efter frukost hittade jag och barnen den första kackerlackan, tyvärr var inte Daniel hemma så jag var tvungen att ta hand om den. Jennifer försvann snabbt in på sitt rum och kom inte ut förrän Rasmus hade bekräftat att den var död. Jag och Rasmus försökte samarbeta om att döda den, men den rymde ner i en påse, till slut lyckades vi skaka ur den ur påsen och ner på golvet. En bok fick utgöra mordvapnet och sen blev den ganska platt som ni kan se. Vi var ganska stolta över att vi lyckades reda ut detta själva!
 Efter kackerlacksaff¨ren var det dags att sparka lite sparkcykel ute på gården. Efter en lite krock skrapade Rasmus armbågen men som tur var så hade han ju storasyster med sig som kunde trösta.
 Skola har vi ju självklart haft idag också, Jennifer har skrivit av olika verser att lära sig utantill. Det krävs ganska stor konsentration för man måste nämligen skriva fint:)
 Rasmus har jobbat lite mer med bokstäver, idag var den nya bokstaven C. I helgen när vi var på Mani Square hittade vi en packe med bokstavsklistermärken som glittrade, detta var vi ju självklart tvungna att köpa till bokstavsboken så nu är det så fint.
 Sen har vi räknat lite och jobbat med mängder, vilka är flest och vilken grupp är minst. Detta gjorde vi med ett gäng pärlor för att det skulle bli kul. Rasmus använde en pappersbit för att fiska upp pärlorna i rätt färg. Man får inte använda händerna förklarade han fint.
 Sen har Jennifer jobbat med ordningar, lite veckans ord och rättstavning.

 Till sista hade vi lite gympa, men när vi hade svettats i drygt 40 minuter märker vi att alla AC:erna har lagt av och det är typ tokvarmt i hela lägenheten då vart det strax slut på såna aktiviteter. Efter ett par timmar var det tillräckligt med ström i nätet igen och vi kunde slå på AC:erna igen.
 Mitt i den varmaste perioden somnade Rasmus, efter en lång skoldag och sjukt varmt gympapass orkade han inte mer. Det kan ju också tilläggas att han är uppe med muslimerna varje morgon. Deras första böneutrop kommer mellan fem och sex och då vaknar han så det är ju inte så konstigt att han blir lite trött på eftermiddagen.
 Jennifer var också ganska trött men kröp ihop i fåtöljen med en bok istället, då passade vi även på att ha dagens tio mintuer med högläsning, just nu läser vi om en 13 årig kille som jobbade som gruvarbetare i Newcastle för många år sen så det blir lite prat om vad vi har läst och hur orättvist livet kan vara efter det.
 När AC:en var igång igen plockade barnen fram uppslagsböckerna, de tittar massor i dem och pratar och frågar. Idag förklarade och berättade Jennifer för Rasmus medans jag jobbade lite.
 Sen blev det Skip-Bo, eftermiddagsfrukt
 och ritning. Barnen hade flera olika disneyfigurer som dom färglade.
 Rasmus ritade en bil som heter Ropsikanå eller nåt sånt.
 Efter middag var det famlijespel med juniorscrabble, eftersom spelet var på engelska fick vi utökat vårt ordförråd lite mer och det visade sig ganska snabbt att Jennifer kan betydligt mer engelska än hon ger sken av. Det är bara att använda orden som vi måste öva på och detta är ju verkligen det rätta stället för sånt.
 Tandborstning och
 och godnattläsning och sen var det sängen för barnen.
Hörselvärn är populärt på nätterna när det bråkar och man försöker sova, man hör hela tiden ljudet från trafiken och ibland spelas det även ganska hög musik och som sagt så hör vi böneutropen från grannmosken fem gånger i dygnet. Men vi ser det som en uppvärmningen inför Durga-Puja och Divali för då är det party dygnet runt här i flera dagar.
 Nu ska jag och Daniel plugga och slappna av lite men vi önskar alla på andra sidan jorden en trevlig kväll.

5 kommentarer:

  1. Det är så roligt att läsa om ert äventyr. Vi tänker på er massor. Kramar i mängder till er allihopa.

    SvarSlett
  2. Tusen, tusen tack för alla bilder och att få läsa om hur ni har det. Hälsa till de flitiga skolbarnen från Farmor o Farfar.

    SvarSlett
  3. Mysigt att kika in hos er :) Gillar er! Hälsa alla. Kram

    SvarSlett
  4. Tack:)! kul att se, ser ut som att ni har det bra och njuter. h
    Har jennifer rummet till höger och rasmus det till vänster? hur stor var kackerlackan? nu bär det av till göteborg och den härliga frukosten som jag trånade efter i indien:)kram från mig till er!

    SvarSlett
  5. Rätt gissat, Jennifer har rummet på höger sida och Rasmus det vänstra. Jag och Daniel har ett rosa och fint sovrum. Kackerlackan var typ 2 cm stor så den var ju egentligen ganska liten men ändå rätt så otrevlig:)Som tur är har vi inte sett några fler kackerlackor än.

    SvarSlett