lørdag 17. september 2011

Lego

Idag har vi myst, pluggat och tagit det ganska lugnt. Daniel och Rasmus har försökt bygga ihop en racerbil i Lego eller Daniel har stått för 75 % av letandet och 90 % av byggandet. Rasmus har ju då självklart stått för de hedervärdiga 25 % av letandet och 10 % av byggandet, men lika nöjd var han för det. "Titta mamma vad jag och pappa har hittat" var återkommande kommentarer varje gång en bit kom på plats.

Annars har vi ägnat oss åt engelska studier och lärt oss om Indien. Barnen tycker det är kul att lära om nya saker och det går väldigt bra med skolan, en stor del är väl också att en hel del av kunskapen är praktiskt tillämpningsbar på en gång.
Imorgon får vi de sista möblerna och kan packa ut de sista resväskorna och på måndag är det Daniels tur att åka iväg på jobbet. En av hans stora uppgifter så här i början är ju självklart att lära sig att hitta och köra i den här stan. Så på måndag blir det till att försöka laga scootern och sen ge sig ut i trafiken vilket i det här landet kan innebära risk för liv. Daniel har krockat flera gånger när han suttit i en taxi redan men detta är ju Indien så ingen behöver ju stanna för det. Ut med knytnäven, titta bakåt och skrik några väl valda ord medans du fortsätter framåt i 70 kilometer i timmen så är allt bra igen:)
Vi är varma, svettiga, saknar våra vänner men annars har vi det bra. Barnen leker fint i timmar med varandra och man märker hur kul de har i varandras sälskap när de är själva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar